Tészta
A tészta anyagait gyorsan összegyúrjuk, két lapba nyújtjuk. Egyiket zsírozott tepsibe rakjuk, lekvárral megkenjük. A lecukrozott almát kinyomkodjuk, beleforgatjuk a mákos krémbe, majd mindezt rásimítjuk
a tésztalapra. A tetejére jöhet a másik lap. Felvert tojással
megkenjük. Villával megszurkáljuk, hogy távozni tudjon
a sütés közben keletkező hő. Forró sütőben megsütjük.
Hagyjuk a tepsiben langyosra hűlni. Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Krém
Előbb a tölteléket készítjük el. A tejet a cukorral forrni teszszük, beleszórjuk a mákot meg a darát, s addig főzzük,
amíg meg nem duzzad. Kihűtjük. Hozzáadjuk a megmosott
mazsolát, belereszeljük fél citrom héját. Kemény habot
verünk a tojások fehérjéből, több részletben óvatosan
beleforgatjuk a mákos krémbe. Az almákat meghámozzuk,
húsukat lereszeljük, kicsi cukorral megszórjuk, hagyjuk
állni pár percet.