Tészta
Sűrű puliszkát főzünk a kukoricadarából és a tejből. A végén összekeverjük 1 evőkanál vajjal és 2 evőkanál mákkal, meg a sóval. Ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral édesítjük. Átlátszó fóliára terítjük, és 1,5 cm
vastagra ellapogatjuk vizes kézzel.
Krém
Elkészítjük a tölteléket. A nyers tököt apró kockákra vágjuk, és a vajon kis cukorral félpuhára pároljuk.
Összeturmixoljuk a sült tököt a mascarponéval, pár gránátalmamaggal, majd cukorral és vaníliás cukorral
ízesítjük. Beleforgatjuk a sütőtökkockákat. Egy kapcsos tortaforma aljába szabunk egy réteg mákos puliszkát, arra
rákenjük a krém harmadát. Megint egy puliszkalap következik, arra pedig újra a krém harmada. A tetejére
kerül az utolsó mákos lap. Betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon. Tálalás előtt gránátalmaszemekkel, tejszínhabbal díszítjük.