Malacleves kukoricagombóccal
A bőrös malachúst egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter
hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a
habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, gombát, karfiolt, egy szelet kelkáposztát stb.), az egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, szemes borssal, egész köménnyel ízesítjük, nagyon lassú tűzön kb. 3 óráig főzzük, majd az elkészült levest leszűrjük, a húst melegen tartjuk.
A kukoricagombócot a daragaluskához hasonlóan készítjük el. A tojást alaposan kikeverjük a zsírral, a kukoricadarával meg a liszttel. Egy csipet sóval ízesítjük, és félórát hagyjuk állni. Ezután két kanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, majd bő, sós vízben kifőzzük.
A malaclevesbe visszatesszük a hússzeleteket, meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, végül a kukoricagombócokkal bélelve, forrón kínáljuk. frissiben.