Málnás-áfonyás torta

Elkészítjük a főzött krémet. A zselatint 25 g hideg vízbe áztatjuk.

Egy nyeles lábasban felmelegítjük a tejet a cukor felével és a vaníliaőrleménnyel. Egy mély tálban felverjük a tojássárgájákat a maradék cukorral.

Összekeverjük a lisztet és a keményítőt, hozzászitáljuk a cukros tojássárgájákhoz, alaposan elkeverjük.

A forrásponthoz közelítő tej harmadát ráöntjük a tojásos keverékre, habverővel teljesen simára keverjük. Visszaöntjük a többi tejhez, és folyamatos keverés mellett forralva besűrítjük. Levesszük a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat. A zselatint forrásig melegítjük, majd beledolgozzuk ezt is a forró krémbe. Átlátszó fóliával letakarjuk.

A kekszes alaphoz a vajat összeolvasztjuk a fehér csokoládéval, majd összedolgozzuk a tört keksszel. Egy kis tortaforma aljába sütőpapírt szabunk, belenyomkodjuk a kekszes keveréket, és betesszük a hűtőszekrénybe.

A gyümölcsöket külön-külön megfőzzük egy kis cukorral, citromlével, majd átszűrjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.

A még meleg főzött krémet harmadoljuk. Az egyikhez hozzákeverjük a málnapürét, a másikhoz az áfonyásat, a harmadik marad fehér. A tejszínt habbá verjük, harmadoljuk, mindegyik krémhez hozzáforgatunk egy harmadot.

A hűtőből elővett fagyos kekszalapra ráöntjük a fehér krémet, és betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé megdermedjen. Ha már kicsit megszilárdult, ráöntjük a rózsaszínű, málnás krémet, és ismét dermesztjük, amíg rá nem tudjuk önteni az áfonyás krémet. Legalább két órán át hűtjük, hogy teljesen megdermedjenek a rétegek.

Tálalás előtt friss gyümölccsel, habcsókokkal, ehető virágokkal díszítjük a tetejét.

Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink