A balatonberényi Hisstek Györgyné sütés nélkül készíthető hideg desszertjét a benne rejtőző roppanós, csokoládés habcsókdarabok teszik ellenállhatatlanul finommá.
- A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk. A habcsókot összetörjük, és a csokoládéhoz keverjük. A keveréket egy tálra simítjuk, hagyjuk megdermedni, aztán ismét darabokra tördeljük. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk, és a vaníliafagylalt felét ujjnyi vastagon belesimítjuk. A mélyhűtőbe tesszük.
- A maradék fagylaltot hagyjuk egy kissé megolvadni. A málnát meglocsoljuk a konyakkal. A fagylaltba belekeverjük a csokoládés habcsókot meg a málnát, a keveréket a tálba öntjük, elsimítjuk, majd egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, a folpackot lehúzzuk a fagylaltról. Málnaszemekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.