Málnás fagylaltbomba

A balatonberényi Hisstek Györgyné sütés nélkül készíthető hideg desszertjét a benne rejtőző roppanós, csokoládés habcsókdarabok teszik ellenállhatatlanul finommá.

  1. A csokoládét forró vízfürdőben felolvasztjuk. A habcsókot összetörjük, és a csokoládéhoz keverjük. A keveréket egy tálra simítjuk, hagyjuk megdermedni, aztán ismét darabokra tördeljük. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk, és a vaníliafagylalt felét ujjnyi vastagon belesimítjuk. A mélyhűtőbe tesszük.
  2. A maradék fagylaltot hagyjuk egy kissé megolvadni. A málnát meglocsoljuk a konyakkal. A fagylaltba belekeverjük a csokoládés habcsókot meg a málnát, a keveréket a tálba öntjük, elsimítjuk, majd egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kiborítjuk, a folpackot lehúzzuk a fagylaltról. Málnaszemekkel és csokoládéforgáccsal díszítjük.

Vegán áfonyafagylalt

Vaníliás és mákos-meggyes főzött fagylalt

kaloria - CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink