Málnás oroszkrémtorta

Dr. Szok Istvánné ennek a süteménynek a receptjét még akkor tanulta, amikor a cukrászdákban, legalábbis arrafelé, még nem lehetett oroszkrémtortát kapni. Eperrel is, málnával is nagyon finom.

Beáztatjuk a mazsolát a pálinkába. Elektromos habverővel több percig keverjük az egész tojásokat a cukorral, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Szögletes tepsiben, 180 fokos sütőben nagy, nem túl vastag lapot sütünk belőle. Finom, puha tészta lesz a végeredmény. Ha kihűlt, keresztben kettévágjuk.

Összefőzzük a tejet a liszttel, majd kihűtjük. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, cseppenként hozzákeverjük a pálinkát is. Habot verünk 2,5 dl tejszínből. Végül összedolgozzuk a lisztes krémet, a cukros vajat és a tejszínhabot is. Beleforgatjuk az összetört málnát és a lecsöpögtetett mazsolát. Az alsó lapra halmozzuk a krém kétharmadát, rátesszük a felső lapot, rákenjük a maradék krémet. A torta oldalát bevonjuk a félretett tejszínből vert habbal. A tetejét is tejszínhabrózsákkal meg citromfűlevelekkel díszítjük.

Málnatorta sütés nélkül

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.