Tészta
A tésztához a tojások sárgáját jó habosra kikeverjük az apránként adagolt cukorral és vízzel. Egy másik tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral és a darált dióval. Kemény habot verünk a tojások fehérjéből. Végül több adagban összeforgatjuk a cukros, kihabosított tojássárgájákat a száraz anyagokkal és a felvert habbal. Egy kizsírozott, nagyobb tepsibe simítjuk, és 175 fokos sütőben megsütjük, mintha piskóta lenne.
Krém
Összekeverjük a darált diót a cukorral és a tejjel, s felfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a rumot, és teljesen kihűtjük. Végül beledolgozunk 15 dkg kihabosított vajat. Rákenjük a kihűlt tészta tetejére. Gőz felett megolvasztjuk a csokit, keverünk hozzá kevés hideg vajat, és a diókrém tetejére öntjük. Mielőtt megdermedne a csokimáz, fél diókat ültetünk a tetejére. Kockára vágjuk. Adhatunk mellé édesítetlen tejszínhabot is.