Először a marinált áfonyát készítjük el. A narancs héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy tálba tesszük, egy kanállal kissé megroppantjuk a szemeket, de nem törjük össze. Az őszibarackot apró kockákra vágjuk, hozzákeverjük az áfonyához. Ráöntünk két evőkanál narancslevet, 2 cl narancslikőrt, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, összeforgatjuk, és hagyjuk így állni, amíg elkészül a többi hozzávaló.
Az angolkrémet elkészítjük a 32. oldalon lévő recept alapján és az itt leírt mennyiségekből (most csak egy kisebb adagra lesz szükség).
Megsütjük a kekszeket. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belekeverjük a tojásokat és a mandulaaromát. Mehet bele a darabolt mandula, majd a liszt és a sütőpor. Kézi robotgéppel alaposan átkeverjük. Sütőpapíros tepsire teáskanálnyi halmokat teszünk a masszából, majd mindegyiket korongokká lapítjuk. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük a kekszeket.
A csokoládé felét leforgácsoljuk, és félretesszük a díszítéshez. A többit apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a kihűlt angolkrémhez.
A kekszet mozsárban durvára törjük, és elosztjuk négy üvegpohárban. Meglocsoljuk a likőrös narancslével, és kanalazunk rá két-két evőkanálnyi marinált gyümölcskeveréket. Elosztjuk rajtuk a csokoládés angolkrémet, végül áfonyával, reszelt csokoládéval, mentalevéllel díszítjük.