Egy-egy tálban összekeverjük a száraz és a nedves alapanyagokat. Az egyik tálba beleütjük a két tojást, villával jó habosra kikeverjük. Hozzákeverünk két evőkanál olívaolajat, egy deci frissen facsart citromlevet, hozzáreszeljük a citrom héját, belevegyítjük a vaníliakivonatot, majd belekeverjük az édesítőt is.
Egy másik tálban összeforgatjuk a darált mandulát a rizsdarával, a tápiókakeményítővel meg a sütőporral. Összedolgozzuk a két tál tartalmát, alaposan, de nem túlkeverve. Egy pici tortaforma aljába sütőpapírt szabunk.
Beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Félidőben kivesszük, megkenjük a lekvárral, és megszórjuk a mandulalapokkal. Ha nagyon pirulna rajta a mandula, akkor letakarjuk alufóliával.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Nem brownie, akkor jó, ha már nem tapad nyers tészta a fogpiszkálóra. Langyosan vagy hidegen kínáljuk. Kávé vagy tea mellé kiváló.