Egy száraz serpenyőben halványra pirítjuk a mandulát. A gránátalmát félbe vágjuk, egy nagyobb tál fölé tartva néhányszor erősen megütögetjük egy fakanállal, hogy a magok kipotyogjanak. Ezután konyhai törlőkendőre tesszük a magokat, és a sajtgolyó elkészítéséig hagyjuk pihenni, száradni. A kecskesajtot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, az apróra vágott bazsalikomot (pár levelet félreteszünk díszítésre), ízlés szerint sót és borsot. Alaposan összedolgozzuk. A kapott masszából golyókat formázunk, majd átlátszó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább egy órára. Tálalás előtt kistányérokra rendezzük, és közé szórjuk a gránátalmamagokat. Sajtos krékert adunk mellé ropogtatnivalónak.