Mandulás ricottatorta

Elektromos habverővel nagyon habosra keverjük a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sót, a citrom reszelt héját és a ricottát. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját. A fehérjékből habot verünk, és több adagban óvatosan beledolgozzuk a vajas tojásba a mandulaliszttel együtt.

A tortaforma aljába papírt teszünk. Az oldalára egy csíkot szabunk. Beleöntjük a masszát. A tetejére szórjuk a mandulalapot. 180 fokos sütőben bő óra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk alufóliával, de át kell sütni. Beleszúrt fogpiszkálóval tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e a közepe.

Parmezános ricottafánk

kaloria 340 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.