Mandulás almacharlotte

Mandulás almacharlotte

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet meg a vaníliás cukrot, végül óvatosan belekeverjük a kemény
habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott, kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, kivesszük a formából és vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a kivajazott formába, a másikat kisebb darabokra vagdossuk.
A piskótakockákat összekeverjük az almával. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mandulát, majd az almás töltelékhez keverjük. A masszát a tortakarikába töltjük, kissé bele is nyomkodjuk, majd a süteményt a 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Az almacharlotte-ot langyosan, vaníliamártással kínáljuk.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, azután felkockázzuk. Egy edényben összekeverjük 5 dkg cukorral, a rummal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal
meg a vaníliás cukorral. Egy kicsit megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

kaloria 130 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.