Forrás: Pásztor Tünde

Mandulás bundában pirított pulykamell fahéjas almamártással

Felszeleteljük a húst, nem kell kiklopfolni. Megsózzuk, és mindkét oldalát megmártjuk a mandulában, kézzel jól rá is lapogatjuk.

Egy serpenyőben pár evőkanál zsiradékot közepes hőfokra melegítünk, és megsütjük benne a húsok mindkét oldalát, közben vigyázunk, nehogy megégjen rajta a mandula.

A mártáshoz meghámozzuk az almát, kiszedjük a magházat. Húsát felkockázzuk. Lábasba szórjuk, öntünk alá pici vizet, hozzáadjuk a citromlevet, fahéjat, ha szükséges, pici cukrot is, és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Botmixerrel átnyomjuk. Felöntjük egy deci vízzel, három deci tejszínnel, és kis lángon, folyamatosan kevergetve összeforraljuk.

kaloria 490 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.