Az alaposan megmosott mazsolát beáztatjuk a rumba.
A tojássárgájákat jól kikeverjük a porcukorral és a liszttel. Beletesszük a tejfölt és a vaníliás cukrot meg a tojások fehérjéből vert habot. Óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük meg.
Egy nagy sütőedényt kikenünk vajjal, a többit felolvasztjuk.
Felforraljuk a tejet, és ha már fő, evőkanalanként beleszaggatjuk a masszát, kifőzzük benne. Szűrőre szedjük, és ha lecsöpögött, kirakjuk vele a tál alját. Pici vajjal meglocsoljuk, meghintjük mandulával, megszórjuk a leszűrt mazsolával. Aztán ugyanígy folytatjuk a rétegezést mindaddig, amíg tartanak a hozzávalók.
160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Önmagában is nagyon finom, de adhatunk mellé valamilyen pikáns lekvárt vagy csokoládémártást.