Előkészítés: 1 óra Sütés: 25 perc Pihentetés: 1 óra
Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, egyesével hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Megolvasztjuk a csokit, hozzádolgozzuk a cukros-vajas tojáshoz. Habot verünk a fehérjékből, beleforgatjuk a csokis alapba. Végül fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert mandulát is. Egy papírral kibélelt kerek tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha teljesen kihűlt, vízszintesen három lapba vágjuk.
A krémhez először sűrű csokipudingot főzünk a pudingporból négy deci tejjel, három evőkanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral. Kávéskanálnyi neszkávéval ízesítjük. Kevergetve hűtjük. Ha már csak jó meleg, de nem forró, beleszórjuk a darabokra tört csokit, és kevergetve összeolvasztjuk. A tejszínből habot verünk az instant zselatinnal. A puha vajat kihabosítjuk, végül mindezt összedolgozzuk a hideg pudinggal.
Meglocsoljuk az alsó lapot egy kis mandulalikőrrel, rákenjük a krém harmadát, és így folytatjuk. Egy kis maradék krémmel a torta oldalát is bekenjük, majd megszórjuk pirított mandulalapokkal.
A kész tortát 1-2 órára behűtjük. Utána tejszínhabrózsákat nyomunk rá, csokoládégolyókkal, zselécukorral díszítjük.