Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sűrített tejet, a sót, a felhabosodott élesztős tejet, és még annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát tudjunk dagasztani. Kidolgozzuk, és amikor már összeállt, és elválik az edény falától, beledagasztjuk a megolvasztott, langyos vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a puha vajjal elkevert sűrített tejjel. Két oldalról felcsavarjuk a feléig, majd ott késsel elvágjuk, így kapunk két hosszú tekercset. Éles késsel csigákra vágjuk. Egy nagy koszorúformát kivajazunk, és több rétegben belefektetjük a csigákat. Ismét kelesztjük.
Ha a töltött kalács már felér a forma tetejéig, akkor lekenjük felvert tojással, megszórjuk mandularudacskákkal, és 160-170 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával.
Ha kihűlt, a közepét megtölthetjük csokitojással vagy színes tojáscukorral.