A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a darált mandulát. A tojásfehérjét habbá verjük, és azt is belekeverjük.
A tésztát kivajazott-kilisztezett 24 cm-es tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, s amikor kezd karamellizálódni, hozzáadjuk a durvára vágott mandulát. Együtt pirítjuk aranybarnára, azután kiolajozott alufóliára terítjük és hagyjuk megdermedni. A kihűlt grillázst sodrófával apróra törjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük, s összekeverjük a felolvasztott csokoládéval. (Lehet márványosan is hagyni, ahogy jobban tetszik.)
A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd az egyik felét visszatesszük a tortaformába. Megszórjuk grillázzsal, s megkenjük csokoládéhabbal. Rátesszük a másik tortalapot, erre ugyancsak mandulagrillázs és csokoládéhab kerül. (A habból tegyünk félre egy kicsit a díszítéshez.) A tortát 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor megkenjük a félretett habbal, végül mandula- és grillázsdarabokkal díszítjük.