Mandulás kifli

Mandulás kifli

A vajat, a lisztet és a cukrot összegyúrjuk a tojások sárgájával meg a rummal, és a tésztát jól kidolgozzuk.
Előző este készítjük el, azután hideg helyen egy éjszakát pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk, megtöltjük a töltelékkel, és kifliket formálunk belőle. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és durvára vágott mandulával megszórva közepesen meleg sütőben rózsaszínűre sütjük.

Töltelék

A töltelékhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát, pár csepp citromlevet, majd a tojások keményre vert habját.

kaloria 370 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.