Mandulás kuglóf csokoládédarabokkal

Tészta

A vajat habosra keverjük a 2,5 dkg cukorral, a vaníliával, a
sóval és a citromhéjjal. A marcipánt eldolgozzuk először
egy tojássárgájával, majd a többivel, és a likőrrel habos
masszává keverjük. A fehérjéket a 10 dkg cukorral és a keményítővel habbá verjük. A vajas masszát összeforgatjuk a marcipános keverékkel meg a tojáshabbal. Beleadjuk a diót, a csokicseppet és a lisztet. Vajjal alaposan kikenünk egy 18 cm átmérőjű kuglófformát, gyalult mandulalevelekkel beszórjuk, aztán óvatosan beleöntjük a tésztát, majd 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy órán át sütjük.

Díszítés

Jól kikeverjük a porcukrot egy-két teáskanál vízzel, ezt a
cukormázat rácsurgatjuk a kuglóf tetejére, s még száradás
előtt megszórjuk színes cukorgyöngyökkel.

kaloria 300 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.