Mandulás madeleine csokikalapban
Összekeverjük a cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojásokat meg a vaníliás cukrot, és 2-3 percig verjük együtt, a legmagasabb fokozaton, míg szépen fel nem habosodik. Ekkor fakanállal, nagyon óvatosan beleforgatjuk a sóval, a darált mandulával és a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig az olvasztott, langyos vajat. Legalább 3 órára hűtőbe rakjuk. A speciális,
kagylószerű formákat vajjal kikenjük, kis liszttel meghintjük. Háromnegyedig töltjük a mélyedéseket, végül 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.
Csokimáz
Megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a vajat, majd félig megmártjuk benne a kis süteményeket. Még dermedés előtt megszórjuk durvára vágott mandulával. Sütőpapíron vagy rácson megszárítjuk. Dobozba zárva sokáig elálló, finom aprósütemény.