Pesto
Először a pestót készítjük el: a friss zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk, és késsel durvára aprítjuk. Beletesszük a turmixgépbe, hozzáadjuk az olaj felét, a fokhagymát, a parmezánt, valamint a szárazon aranybarnára pirított mandulát. Megsózzuk, majd az aprítókés segítségével sima pürévé keverjük. Végül hozzáöntjük a maradék olajat, és ezzel is összekeverjük.
Epertükör
Az epret megtisztítjuk, és ugyancsak pürévé törjük. Hozzáadjuk a zselatint – pici sót is tehetünk bele –, azután az egészet meglangyosítjuk a tűzhelyen. (Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!) Az eperpürét ecsettel ízlésesen elosztjuk a tányérokon. A salátát megmossuk, leveleire szedjük, azután az epertükör tetejére szépen megágyazunk vele a sajtgolyóknak. A mozzarellát megforgatjuk a pestóban, majd elosztjuk a salátaleveleken. Pirított mandulával meghintve tálaljuk.