Mandulás rizsfelfújt
A tejet felforraljuk a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral
és egy csipet sóval. Beleöntjük a rizst, és kis lángon addig
főzzük, amíg a tejet magába szívta. Lefedve hagyjuk
langyosra hűlni, azután belekeverjük a tojássárgáját, a rumot, a narancs levét és reszelt héját, majd hozzáadjuk a
tojások habbá vert fehérjét. A massza felét kivajazott és
zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük. Megkenjük felforrósított baracklekvárral, majd rásimítjuk a maradék rizst. 200 fokra előmelegített sütőben mintegy 35 perc alatt
aranysárgára sütjük.
Hab
Sütés közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. A habot a rizsfelfújtra simítjuk, a tetejét megszórjuk vágott mandulával, és a sütőbe visszatéve további 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük.