Mandulás ropogós (gluténmentes)

Mandulás ropogós (gluténmentes)

Fakanállal összekeverjük a tojásfehérjéket az olvasztott,
de csak langyos vajjal, a porcukorral és a liszttel, majd
beleforgatjuk a mandulát is. Egy nagy tepsibe sütőpapírt
terítünk, és kis köröket kenünk rá a tésztából. 190 fokra
előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 10 perc alatt
megsütjük. Akkor jó, ha széle már kezd barnulni. Lapáttal
alányúlunk, leválasztjuk a papírról, még forrón rácsavarjuk egy nyújtófára. Ha kihűlt, lehúzzuk. (Természetesen az utolsó művelet elhagyható, laposan is nagyon finom.) Ezt ismételjük, míg tart az alapanyag.

kaloria 180 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink