Mandulás szelet

Mandulás szelet

A zseléport elkeverem 5 dl vízben, és negyedóráig állni
hagyom. Beleszórok 5 dkg cukrot, és kevergetve addig
melegítem, amíg a cukor feloldódik. Kihűtöm, és a hűtőszekrénybe teszem, hogy megdermedjen. A tojások fehérjéjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verem, és beleszórom a vaníliás cukorral elkevert porcukrot. Óvatosan összekeverem a tojások sárgájával, a citrom reszelt héjával, valamint a keményítővel meg a sütőporral elkevert liszttel. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 30 x 40 cm-es tepsibe öntöm, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm. A krémtúrót összekeverem a maradék cukorral. A tejszínt kemény habbá verem, majd először a túrót, utána a tejszínt is a dermedő zseléhez keverem. A krémet további félórára visszateszem a hűtőbe. A piskótalapot kettévágom, az alsó részét visszateszem a tortaformába. Egyenletesen elkenem rajta a krémet, majd befedem a másik lappal. A szálasra vágott mandulát szárazon megpirítom egy serpenyőben. A sütemény tetejét megkenem a baracklekvárral, megszórom a mandulával, és tálalásig egy éjszakát a hűtőben pihentetem.

kaloria 340 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.