Tészta
A lisztet gyúródeszkára szitálom. Mélyedést nyomok a közepébe, beleteszem a cukrot, a sót, egy tojást, egy
citrom reszelt héját és az őrölt mogyorót, majd összekeverem. A hideg vajat beleszeletelem a lisztes masszába, és gyors mozdulatokkal sima, gömbölyű tésztává gyúrom. 30 percig hűtőszekrényben pihentetem.
A tészta kétharmadát vékonyra nyújtom, egy hosszúkás gyümölcskenyérformába fektetem. Beleöntöm a tölteléket,
befedem a maradék tésztával, és a széleket gondosan összenyomkodom. 180 fokosra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm, majd a sütőből kivéve a formában hagyom kihűlni. A barackmázhoz a 4 evőkanál baracklekvárt 4 evőkanál vízzel felforralom. A formából
kiborított sütit bekenem vele, majd megszórom mandulapehellyel.
Töltelék
A töltelékhez felforralom a tejet, majd leforrázom vele a darált mákot. Addig kevergetem, amíg a mák felszívja a folyadékot. Alaposan összekeverem a kockára vágott mandulamasszával (színezetlen, csokibevonat nélküli marcipán). Hozzáadom a mézet, a mazsolát, az apróra vágott citromhéjat, a reszelt citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat és az őrölt mandulát. Apróra töröm a kétszersültet, majd a három tojással és a rummal együtt a mákhoz keverem.