Mandulás-mézes ropogtatós

Mandulás-mézes ropogtatós

A lisztet tálba szitáljuk, apránként hozzáadjuk a mézet, simára kikeverjük. (Ha túl sűrű a méz, egy kevés langyos
vízzel hígítjuk.) A mandulaszemeket gorombára vágjuk, és
egy csipet sóval együtt a masszához adjuk. Végül kemény
habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
A masszából egy kiskanál segítségével kivajazott sütőlemezre, egymástól jókora távolságban apró halmokat rakunk. Előmelegített sütőbe tesszük, és a közepesnél mérsékeltebb tűzön világossárgára sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni. Kávéhoz, teához, fagylalthoz kínáljuk.

kaloria 300 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink