Mandulás-túrós csiga
A vajas tésztát felengedjük és lisztezett deszkán téglalap
alakúra, nem túl vékonyra kinyújtjuk. A vajat habosra kikeverjük, majd egymás után belekeverjük a mézet, a tojássárgáját, a tojást, a vaníliás cukrot, a pudingport meg a túrót. Újra habosra verjük, ezután hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat is. A tészta egyik hosszanti oldalát bekenjük felvert tojással, a másik felén pedig elosztjuk a túrótölteléket. A tésztát a tojással bekent része felé felcsavarjuk, majd a mélyhűtőben egy órát pihentetjük, hogy könnyebb legyen szeletelni. A tekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, azután a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Bekenjük felvert tojással, és meghintjük mandulával. Félórát pihentetjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Melegen kínáljuk.