Forrás: Vár: a Speiz

Mangalica carpaccio

Mangalica carpaccio

A mangalicakarajt kicsontozzuk, és a húst egyben hagyva
sózzuk-borsozzuk. Letakarva állni hagyjuk a hűtőben egy éjszakát. Másnap a húst tepsibe tesszük, kis vizet öntünk alá, és mellé tesszük paradicsomot, a cikkekre vágott hagymát meg 1-2 babérlevelet. Előmelegített sütőben, 140 fokon 5,5 órát sütjük. A hosszú sütési idő miatt a vizet folyamatosan pótolni kell! A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy napig hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt hajszálvékonyra felszeleteljük. A lencsét enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük és leszűrjük. A csicsókát és a szárított paradicsomot apróra vágjuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel együtt a lehűtött lencséhez adjuk. A salátát pár csepp olívaolajjal és mustárral ízesítjük. Ez
lesz a köretünk a hús mellé, vagy akár rá is tálalhatjuk.

kaloria 510 CAL
ido 360 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz

Ajánlataink