Marcipánhabbal töltött csokis palacsinta
A palacsinta hozzávalóit csomómentesen kikeverjük, és teflonserpenyőben vékony kakaós palacsintákat sütünk, ezeket lefedve kihűtjük. Díszíthetjük gyümölccsel, belga pralinéval.
Töltelék
A töltelékhez a cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, a marcipánt, és folyamatosan keverve a cukros sárgájához
adjuk. Hűtőbe tesszük, gyakran megkeverve kihűtjük. Ha lehűlt, óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a palacsintákba töltjük. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatinos hab megfelelően kidermedjen.
Szósz
A szószhoz a tejet felforraljuk, a keményítővel megkötjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a fehér csokit. Amikor kihűlt, belekeverjük a krémlikőrt. Az étcsokit vízgőz fölött külön felolvasztjuk, s tálaláskor a fehér csokoládés szószt díszítjük vele.
Mandulagrillázs
A mandulagrillázshoz a porcukrot megolvasztjuk, beletesszük a mandulát és a kevés citromlét. Pár percig még tűzön hagyjuk, majd munkaasztalra borítjuk, és vizes késsel elsimítjuk. Ha megdermedt, darabokra törjük, és a palacsintával együtt tálaljuk.