Forrás: Csonka Ilona

Marcipános gyümölcskenyér

Összeaprítjuk az aszalt gyümölcsöket. A mogyoró és a mandula barna héját ledörzsöljük, a magokat egyben hagyjuk vagy nagyon durvára vágjuk. Elektromos habverővel maximális fokozaton körülbelül öt percig verjük az egész tojásokat a cukorral és a rummal, míg szépen kifehéredik és megnő a térfogata. Beleszitáljuk a lisztet, azzal is összeforgatjuk.

Egyenletesen eldolgozzuk benne a szárított gyümölcsöket, a mandulát és a mogyorót. Egy nagy vagy két kisebb hosszúkás sütőformát kikenünk zsírral, megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tíz perc múlva 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, s körülbelül egy óra alatt megsütjük. Ha kész, kiborítjuk, és hagyjuk teljesen hidegre hűlni.

Kevés meleg víz hozzáadásával simára turmixoljuk a baracklekvárt, majd megkenjük vele a hideg gyümölcskenyeret. A marcipánt porcukorral meghintett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a süteményt. A gyümölcskenyér tetejét megszórjuk apróra vágott aszalt cseresznyével. Vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.

Gyümölcskenyér teljes kiőrlésű liszttel

Krémsajtos gyümölcskenyértorta

 

kaloria 280 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink