Összekeverjük a porcukrot a sütőporral, a vaníliás cukorral, a sóval és a darált mandulával, majd mindezt összemorzsásítjuk a hideg vajjal. Deszkára öntjük, gyors kézzel összegyúrjuk az egész tojással, a sárgájákkal, a reszelt citromhéjjal, a citromlével.
Kétfelé osztjuk, az egyik adagba belegyúrjuk a kakaót, a másikat sárgán hagyjuk. Hideg helyen pihentetjük legalább egy órát.
Utána vékonyra kinyújtjuk, és tojás alakokat szúrunk ki belőle. 200 fokos sütőben, sütőpapíros tepsin 10-12 perc alatt megsütjük.
Felmelegítjük a tejszínt 50-60 fokosra, beleszórjuk a felaprított csokit, és kevergetve feloldjuk benne. Ha már egynemű, akkor hozzákeverjük a vajat is. Lehűtjük, majd megkenjük a kakaós linzereket, és mindegyikre nyomunk egy-egy sárga tésztalapot.
A marcipánt kinyújtjuk, a szaggatóval tojásformákat vágunk ki belőle. A töltött kekszeket vékonyan megkenjük vajjal, ráragasztjuk a marcipánréteget. Végül marcipáncsíkokkal, színes cukorral díszítjük.