Marcipános torta

Marcipános torta

A tojássárgáját 4 dkg cukorral, a citromhéjjal és a vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük és a masszába forgatjuk. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a tojásos masszára szitáljuk, és a mandulával együtt óvatosan belekeverjük. A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk a formából, kihűtjük, majd 3 lapra vágjuk.
A két alsó tortalapot megkenjük átpasszírozott
málnalekvárral, majd a három lapot egymásra illesztjük.
A masszával bevont tortát néhány percre betesszük a forró sütőbe, amíg a marcipánbevonat enyhén megbarnul. Ekkor kivesszük, hagyjuk kihűlni. Az oldalát bekenjük málnalekvárral, majd óvatosan rányomkodjuk a szárazon megpirított mandulalapokat. A maradék lekvárt felforrósítjuk, és a torta tetején elosztjuk. Egy éjszakát pihentetjük, csak azután vágjuk szeletekre.

Marcipánbevonat

A marcipánmasszát a porcukorral, a rummal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A massza felét nyomózsákba
töltjük. A másik felét összekeverjük a tojásfehérjével. Ezzel a folyékonyabb masszával bekenjük a torta oldalát és a tetejét, majd a nyomózsákba töltött sűrűbb marcipánmasszával virágszerű díszítést teszünk a torta tetejére.

kaloria 490 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink