Marcipános tortácskák

Marcipános tortácskák

A kis, kerek süteményformáinkat kikenjük vajjal, és mindegyikbe szórunk egy kis mandulát. A marcipánmasszát összegyúrjuk a tojásokkal. A vajat a cukorral meg a reszelt narancshéjjal habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a narancslikőrt meg a tojásos marcipánt. A lisztet a masszára szitáljuk, a tésztát alaposan kikeverjük, összedolgozzuk, majd nyomózsákba töltjük, és harmadrészét az előkészített sütőformákba töltjük. Mindegyikre teszünk egy-egy réteg megtisztított, összevágott gyümölcsöt, majd rányomjuk a maradék tésztát. A formákat egy nagyobb tepsire sorakoztatjuk, és a süteményt 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, azután a tortácskákat kiszedjük a formákból. A maradék gyümölccsel díszítve tálaljuk.

kaloria 480 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.