Elsőként a tölteléket készítem el: egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citrom reszelt héját meg a kristálycukrot, és összekeverem. Félreteszem.
Közben beáztatom az egész diót a rumba kevés cukorral, fahéjjal és a mazsolával. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tészta
A lisztet kevés sóval, a margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, cukorral jól összemorzsolom. Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a masszára. Beleteszem a tejfölt meg a tojássárgáját, és lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára, három egyenlő részre osztom. Letakarom egy konyharuhával, és hagyom pihenni. Amíg a tészta pihen, két deci tejet felforralok, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót, amit előzőleg beáztattam. Öt-hat percig hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről, és egy maréknyi darált dióval besűrítem.
Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát sodrófával vékonyra nyújtom, és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egycentis tölteléket kapjak. A rumos dióval megszórom, majd a következő tésztát is kinyújtom. Ráterítem a töltelék tetejére, ismét megkenem lekvárral, majd megszórom darált dióval és a rumos-diós töltelékkel. A harmadik tésztát is kinyújtom és befedem vele. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül félórát sütöm.
Bevonó
A tortabevonókat gőz fölött felolvasztom a tejjel, és rákenem a zserbó tetejére. Ha kihűlt, felszeletelem.