Megmossuk a húst. A velős részeket enyhén besózzuk, hogy forrás közben biztosan ne főjön ki a velő. Beletesszük egy nagy fazékba, öntünk rá bőven hideg vizet. Forrásig melegítjük, majd nagyon kicsi lángon főzzük. Közben folyamatosan leszedjük a képződő szürke habot. Ha már nem habzik egyáltalán, fűszerezzük és zöldségeljük. Hozzáadjuk a megtisztított, nagy darabokra vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét. A hagymáknak csak a külső, piszkos héját húzzuk le. Keresztben elfelezzük. A vöröshagymát száraz serpenyőben picit meg is pirítjuk, majd a fokhagymával együtt beledobjuk a lébe. Jöhetnek a fűszerek: egy evőkanál egész bors, a megpucolt gyömbérdarab, az egész kömény, a csipetnyi sáfrányos szeklice és só ízlés szerint. Nagyon lassú tűzön addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Tálalás előtt egy kis leves és víz keverékében kifőzzük a tésztát.
Hozzávalók
4 személyre