Marhaoldalas sáfrányos kukoricakrémmel, cikóriával

Marhaoldalas sáfrányos kukoricakrémmel, cikóriával

Az oldalast sózzuk-borsozzuk, 120 fokos sütőben 2,5 órát
sütjük, 15 percet pihentetjük. A húst óvatosan, hogy egyben maradjon, lefejtjük a csontról, majd 15 percre 200 fokos sütőbe tesszük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés vajon pároljuk, hozzáadjuk a kukoricát, a tejet és 1,5 dl vizet, a sáfrányt, végül sózzuk, puhára főzzük. Ha elkészült, turmixgépben pürésítjük, finom szűrőn átszűrjük. Négy cikkre vágjuk a cikóriákat, 2 liter forró, enyhén sós vízbe tesszük, ebben hagyjuk kihűlni, így elvesszük az erős kesernyés ízét. Ezután alaposan lecsöpögtetjük, olívaolajba forgatjuk, sózzuk, és 10-15 percig sütjük 180 fokra felmelegített sütőben. Tálaláskor a tányér közepére kanalazzuk a kukoricakrémet, rátesszük a sült cikóriacikkeket meg egy-egy szelet húst.

kaloria 530 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink