Forrás: Pásztor Tünde

Marinált csirkeszárny hagymasalátával

  1. A csirkeszárnyakat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozva bő, forró olajban kirántjuk.
  2. Elkészítjük a marinádot: körülbelül 5 dl vízhez hozzáöntjük az almaecetet meg a 10%-os ételecetet, és sóval, cukorral, babérlevéllel és mustármaggal fűszerezzük.
  3. A pórét, a vörös- és a lila hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a snidlinget, az újhagymát és a turbolyát apróra vágjuk. Egy megfelelő méretű edénybe rétegezve lerakjuk a rántott csirkeszárnyakat a hagymakeverékkel. Felöntjük a páclével, majd gondosan lefedjük, és tálalás előtt 1 napig érleljük a hűtőben. Friss pékáruval reggelire vagy vacsorára kitűnő fogás, de előételnek sem utolsó.

TRÜKK

A marinádot nem szükséges felforralni, de a hozzávaló fűszereket inkább meleg vízbe tegyük, így könnyebben kioldódnak az ízek.

Tepsis csirkeszárnyak zöldségekkel

Barbecue csirkeszárnyak

kaloria 380 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink