- A csirkeszárnyakat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozva bő, forró olajban kirántjuk.
- Elkészítjük a marinádot: körülbelül 5 dl vízhez hozzáöntjük az almaecetet meg a 10%-os ételecetet, és sóval, cukorral, babérlevéllel és mustármaggal fűszerezzük.
- A pórét, a vörös- és a lila hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, a snidlinget, az újhagymát és a turbolyát apróra vágjuk. Egy megfelelő méretű edénybe rétegezve lerakjuk a rántott csirkeszárnyakat a hagymakeverékkel. Felöntjük a páclével, majd gondosan lefedjük, és tálalás előtt 1 napig érleljük a hűtőben. Friss pékáruval reggelire vagy vacsorára kitűnő fogás, de előételnek sem utolsó.
TRÜKK
A marinádot nem szükséges felforralni, de a hozzávaló fűszereket inkább meleg vízbe tegyük, így könnyebben kioldódnak az ízek.