Marinírozott márna
A márnahúsról lefejtjük a bőrt, és a nagyobb szálkákat, csontokat, amiket a pác nem lenne képes eltüntetni, kiszedjük belőle. Ezt követően felszeleteljük a halat,
tetszés szerint, kisebb darabokra. Besózzuk, megborsozzuk, majd bepanírozzuk, azután forró olaj és vaj keverékében aranyszínűvé sütjük. Alaposan lecsepegtetjük, megszabadítjuk a fölösleges zsiradéktól. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk, majd a hallal felváltva rétegelve egy tálba helyezzük. A vizet felforraljuk, cukorral és ecettel ízesítjük, majd a tálba öntjük, úgy, hogy elfedje a halat meg a hagymát. Fűszeresebbé tehetjük az ételt, ha a páclébe szemes borsot, mustármagot vagy más, kedvünkre való fűszert is teszünk. Négy órán át hideg helyen érleljük. Három-négy napig hűtőben minden gond nélkül eláll, sőt egyre finomabb lesz, kiváló csemege. Készíthetjük maradék rántott halból is.