A CSUSZÁS CSIRKE
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – SÜTÉS: 25 perc – A csirkecombokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a combokat bőrrel lefelé, sózzuk, borsozzuk, kérget sütünk rá. Majd a másik felével ugyanígy járunk el. Aláöntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A tésztát kifőzzük, és nagy tálba tesszük. A gombát felszeleteljük. Mélyebb serpenyőben olajat melegítünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd jöhet a gomba, egy kiskanál erőspaprika-krém, só, bors, kakukkfű. Puhára pároljuk. Összekeverjük a tésztával. Kikent tepsibe rakjuk a gombás tésztát, erre fektetjük a combokat.
A MÁRTÁS
Elkészítjük a paradicsommártást. Apró kockára vágjuk a hagymát, a serpenyőben maradt pecsenyezsíron megdinszteljük. Meghámozzuk a paradicsomokat, felkockázzuk, ráöntjük a hagymára. A bazsalikomot belecsipkedjük, mehet hozzá só, bors, kevés cukor és a fűszerkeverék. Forralva főzzük, és besűrítjük. Rákanalazzuk a csirkecombokra, ráreszeljük a sajtot, és mehet a 180 fokos sütőbe, míg szépen össze nem sül, és rá nem pirul a sajt a tetejére.