- Habosra keverjük a hét tojás sárgáját a cukorral, hozzáadjuk a darált mandulát meg a kockára vágott aszalt gyümölcsöket, a késsel darabokra vágott csokit. A végén belekeverjük a hét tojásfehérjéből vert habot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül félóra alatt megsütjük. Ha megsült, rácsra borítva kihűtjük.
- Míg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. Gőz felett megolvasztjuk az összetört csokoládét, hozzáadjuk a tojássárgáját, habverővel kevergetve besűrítjük. Levesszük a gőzről, annyira kihűtjük, hogy még éppen ne szilárduljon meg. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral. Összeforgatjuk a tojásos csokival, végül beledolgozzuk a felvert tejszínt is. A nagy téglalapot keresztben elfelezzük. Az egyik lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a másik tésztadarabot, a tetejére simítjuk a maradék krémet. Összevágott aszalt gyümölccsel díszítjük. Kockára vágva tálaljuk.
Hozzávalók
személyre