Márton kifli

Tészta

Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, a sóval, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd maximális fokozaton még 5-10 percig keverjük. A meglangyosított tejbe beleszórjuk a két evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet nagy tálba szitáljuk, összegyúrjuk a felfutott kovásszal és a kikevert vajjal. Jól kidagasztjuk a tésztát, majd cipót formázunk belőle, és kiolajozott tálban letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.

Töltelék

Amíg a tészta kel, összekeverjük a mákot a porcukorral, a vaníliás cukorral és a meleg tejjel, s hagyjuk teljesen kihűlni. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Hosszúkás háromszögeket vágunk belőle. A háromszögek vastag végére teszünk egy-egy kanál szilvalekvárt, illetve máktölteléket. Kézzel kicsit meg is húzogatjuk a háromszöget, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kész kifliket. Letakarva még félórát kelesztjük. Lekenjük szobahőmérsékletű felvert tojással, megszórjuk jégcukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

kaloria 320 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.