Forrás: Pásztor Tünde

Márton-napi libaleves kölesgömböccel

Márton-napi libaleves

A konyhakész libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. Megsózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott
leveszöldségeket, a vöröshagymát meg a fokhagymát. Ízlés szerint fekete borsot, egy darabka gyömbért és egy-két csipet sáfrányt is teszünk bele, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük.
Amíg a levesünk fő, elkészítjük a kölesgömböcöket.
Az elkészült libalevest leszűrjük, és a benne főtt zöldségekkel, a hússal meg a kölesgömböcökkel tálaljuk.

Kölesgömbőc

A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben, lassú tűzön körülbelül 30 perc alatt megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük és lecsepegtetjük. Hozzáadjuk az egész tojást, az
apróra vágott snidlinget meg a lisztet. Szükség szerint utánasózzuk, majd az egészet összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis gömböcöket formázunk, azután lobogó, sós vízben kifőzzük.

kaloria 480 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink