Habot verünk a fehérjékből.
Elektromos habverő maximális fokozatával legalább öt percig keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, utána közepesre levesszük a sebességet, és egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját.
lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral, nagyon alacsony sebességen beledolgozzuk a vajas-cukros-tojássárgájás alapba (nem szabad túlkeverni). Végül fakanállal eloszlatjuk benne a tojáshabot.
Kétfelé osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót, és annyi folyadékot (tejet vagy tejszínt), hogy az állaga ne változzék meg. Váltakozva kizsírozott-kilisztezett nagy kuglófformába kanalazzuk, úgy, hogy szép márványos legyen.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt megsütjük. Félidőben levesszük a sütő hőfokát 170 fokra. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.