Mascarponerolád
Az étcsokoládét a negyed bögre erős feketekávéval gőz fölé tesszük, és kavargatva addig melegítjük, míg egynemű nem lesz.
A tojások sárgáját egy fél bögre cukorral habosra keverjük. Beleöntjük a langyosra hűlt csokit, és belekeverjük a lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá
verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát 25 × 35 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a 180-200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük, azután hagyjuk kihűlni.
A mascarponét simára keverjük a porcukorral és a brandyvel. A piskótát megkenjük a fél bögre csokoládés mogyorókrémmel, azután rásimítjuk a mascarpone felét. Feltekerjük, kívül is megkenjük, végül megszórjuk pirított mandulaszeletekkel.