Kevés zsiradékon megpirítjuk a darált marhahúst, közben sóval, őrölt római köménnyel és oregánóval fűszerezzük. Ha kész, hozzáadjuk a feldarabolt póréhagymát, és összefőzzük. Átkanalazzuk egy tálba.
A serpenyőbe rakjuk a vaj felét, megfuttatunk benne két gerezd zúzott fokhagymát, és egy-két percig pároljuk benne a megtisztított parajleveleket.
Közben a szokásos módon kifőzzük a tésztát. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleszórjuk a tészta felét. Rárakjuk a póréhagymás darált húst, rákanalazzuk a párolt parajt, elosztjuk rajta a felkockázott kemény tojásokat, betakarjuk a maradék tésztával. A mascarponét kikavarjuk a három egész tojással, egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, és a tészta tetejére locsoljuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, bő félóra alatt aranybarnára sütjük.