Mátrai borzaska

Nagy szeletekre vágjuk a húst, gyengéden kiveregetjük. Besózzuk, és hagyjuk kicsit állni.

A krumplit meghámozzuk, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük, sóval összekeverjük és hagyjuk állni vagy negyedórát. Utána kinyomkodjuk, és összekeverjük a tojással, pár evőkanál liszttel. Sóval, borssal, fokhagymaporral ízesítjük.

A húsokat szárazra töröljük, először lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukra rányomkodjuk a krumplis masszát. Azonnal nagyon bő, nagyon forró olajba rakjuk, pár perc múlva közepesre vesszük a lángot, és a bundás szeletek mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Tálalásnál a szeleteket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal (mint a lángosokat). Önmagában is megállja a helyét, mert a bundája maga a köret, de nagyétkűeknek adhatunk mellé petrezselymes rizst is.

Rántott hús fűszeres sajtkrémmel töltve

kaloria 460 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink