Mátrai betyár eledele
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, azután
félretesszük, és egy kicsit hagyjuk állni. A kolbászt és az
uborkát apró kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a
tojásokat pedig elhabarjuk egy csipet sóval. Egy evőkanálnyi felhevített olajon megfuttatjuk a kolbászt meg az uborkát, ráöntjük a tojást és lágy rántottát készítünk. A sütés végén keverjük hozzá a hagymát, hogy éppen csak
megfonnyadjon, ne piruljon meg.
A hússzeleteket alufóliára helyezzük, mindegyikre teszünk
egy-egy kanálnyit a töltelékből, azután felgöngyöljük.
A tekercseket beburkoljuk baconszeletekkel, végül
becsavarjuk a fóliába. Betesszük egy tepsibe, és 150 fokra
előmelegített sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
A krumplikat héjastól megmossuk, kefével jól megsikáljuk,
majd sóval és olajjal bedörzsöljük. Egyenként alufóliába
csomagoljuk, és a tepsiben a hússal együtt megsütjük.