Habosra keverjük a vajat a sóval, félretesszük. Megfuttatjuk a langyos, cukros tejben az élesztőt. Egy tálba rakjuk a lisztet, a kefirt, az olajat, a tojást és a felfutott élesztőt. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha kell, kis kefirt még adhatunk hozzá. Nyolc egyenlő részre osztjuk, hagyjuk kicsit pihenni.
Utána minden egyes darabot 20-25 cm átmérőjű körlappá nyújtunk. A sós vajat még egyszer átkeverjük, és négy lapot megkenünk vele. A másik négy lapot ezek tetejére tesszük. Mindegyiket 12 cikkre felvágjuk (negyedeljük, utána a negyed köröket még 3-3 cikkre vágjuk).
A medve sajtot kicsomagoljuk, feldaraboljuk, és minden körcikk végére teszünk egyet-egyet. Szorosan feltekerjük, és halványan zsírozott tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjük a tetejét, reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Egy órát pihentetjük a tepsiben, majd előmelegített sütőben sütjük.
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra
PIHENTETÉS: 75 perc
SÜTÉS: 25 perc
A HOZZÁVALÓKAT 48 darabhoz számítottuk ki