Medvehagymás csirkenyárs Boróka-burgonyával

Felkockázzuk a csirkehúst. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott medvehagymát, a négy evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük. Egy órán át hideg helyen pihentetjük. Utána bambusznyársakra húzzuk. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, belefektetjük a nyársakat (a serpenyő méretétől függően lehet, hogy két adagban kell megsütnünk), és közepes lángon készre sütjük. Közben egyszer-kétszer megforgatjuk.

Az alaposan lesúrolt burgonyagumókat cikkekre vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzákeverjük az olajat, a fűszereket (szerecsendió, koriander, gyömbér, őrölt pirospaprika, majoránna), sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük. Hagyjuk így állni fél óráig. Végül átöntjük egy sütőtálba, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, a tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen megpiruljon a teteje.

Csirkecomb medvehagymás rakott zöldségekkel

kaloria - CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink